Сьогоднішній рецепт перенесе вас у затишну атмосферу осені. Ми створимо найменший яблучний пиріг у формі мафінів, який поєднує ніжний аромат кориці, соковиті яблука, хрусткий крамбл і апетитну глазур із коричним акцентом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для мафінів:
- 1 яблуко (приблизно 150 г);
- 2 склянки (250 г) пшеничного борошна;
- 1,5 чайної ложки розпушувача;
- 1 чайна ложка кориці;
- половина чайної ложки імбиру;
- 125 г вершкового масла;
- 1 склянка (150 г) коричневого цукру;
- 3 яйця;
- 150 г вершків 18%;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
для крихти:
- 3 столові ложки (40 г) борошна;
- 1 повна столова ложка (20 г) коричневого цукру;
- 20 г вершкового масла;
для глазурі:
- половина склянки (50 г) цукрової пудри;
- половина чайної ложки кориці;
- 1 столова ложка води.
Приготування
1. Приготуйте крихту. У невеликій мисці змішайте 40 г борошна універсального призначення та 20 г коричневого цукру. Додайте 20 г холодного вершкового масла та розітріть пальцями, доки маса не стане схожою на мокрий пісок. Відкладіть крихту на деякий час.
2. Очистіть та видаліть серцевину з одного великого яблука. Розріжте його на 12 часточок і наріжте дрібними кубиками.
До 250 г борошна універсального призначення додайте 1,5 чайні ложки розпушувача, повну чайну ложку кориці та половину чайної ложки сушеного імбиру. Злегка перемішайте вміст миски вінчиком, доки спеції рівномірно не розподіляться по всьому борошну.
Додайте 50 г коричневого цукру до 125 г розм’якшеного вершкового масла. Збийте вміст миски міксером до легкої та пухкої маси. Вбийте 3 яйця по одному, ретельно змішуючи кожне яйце з жиром за допомогою міксера. Потім додайте в миску 150 г жирної сметани та чайну ложку ванільного екстракту. Збийте швидко до однорідності.
Додавайте борошно та суміш спецій до суміші невеликими порціями. Ретельно перемішуйте до повного поєднання після кожної порції.
Додайте нарізані яблука безпосередньо до тіста та обережно розподіліть їх у мисці силіконовою лопаткою, намагаючись не пошкодити.
Розлийте підготовлене тісто по паперових формочках для мафінів, поміщених у велику форму. Рясно посипте кожен мафін крихтою.
3. Випікайте мафіни в розігрітій до 190 °C духовці, використовуючи функцію "верх-низ", приблизно 20-25 хвилин, поки паличка не вийде чистою.
Вийміть готові кекси з духовки та дайте їм трохи охолонути у формі приблизно 10 хвилин. Після цього вийміть їх з форми та покладіть на решітку для повного охолодження.
4. Приготуйте глазур. У невеликій мисці змішайте 50 г цукрової пудри та половину чайної ложки кориці. Потім додайте столову ложку води та перемішайте до однорідності. Полийте глазур'ю охолоджені мафіни.
Ці мафіни чудово доповнять полуденне чаювання. Вони також стануть зручним варіантом для перекусу на роботі або ідеальним смаколиком для дитини в школу.
Раніше портал Знай писав, як заморозити гриби, щоб зберегти їхній смак та аромат.
Крім того, ми повідомляли про рецепт швидкого ананасового торта: коли гості вже дзвонять у двері.
Також портал інформував про оверсайз, шорти та туфлі: офісні тренди, які будуть у моді цієї осені.