Коли за вікном холодний вітер шарудить листям, а у квартирі пахне мокрою вулицею, хочеться одного — чогось гарячого, густого та затишного.

Ця паста саме така: вершковий томатний соус обволікає кожну спіраль макаронів, часник підморгує легкою гостротою, а тепла паприка робить смак трохи димним, неначе багаття в жовтні.

Паста в томатно-вершковому соусі, кадр з відео
Паста в томатно-вершковому соусі, кадр з відео

Що знадобиться

  • 3 стиглих томату
  • 3–4 зубчики часнику
  • Оливкова олія
  • Сіль, паприка, чорний перець, улюблена зелень
  • 200 г жирної сметани (20-25%)
  • Будь-яка паста - від спагетті до ригатоні

Як готувати, щоб будинок пах восени

  1. Зберіть тепло. Томати надріжте навхрест, обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте кубиками. Часник очистіть.

    Паста в томатно-вершковому соусі, кадр з відео
    Паста в томатно-вершковому соусі, кадр з відео

    Популярні новини зараз
    Індексація пенсій: кому зменшать виплати після перерахунку Безпечний час для ухилянтів: коли ТЦК не перевіряють громадян Централізоване опалення скасовують: що це означає для квартир 3 робочі дні замість п’яти: Україна готується до найгучнішої трудової реформи
    Показати ще
  2. Повільне томлення. У сотейнику з'єднайте томати і часник, полийте оливковою олією, накрийте кришкою і томіть 10-15 хвилин на слабкому вогні.

  3. Кремова магія. Зніміть із плити, пробийте блендером до оксамитової гладкості. Підсолити, додати паприку, перець, трави. Вмішайте сметану — соус стане теплим, м'яким, наче светр.

    Паста в томатно-вершковому соусі, кадр з відео
    Паста в томатно-вершковому соусі, кадр з відео

  4. Фінал. Відваріть пасту до альденте, з'єднайте з соусом і дайте їм познайомитись пару хвилин на слабкому вогні.

Подавайте у глибокій тарілці, посипавши свіжою зеленню. Поки дощ малює на вікні візерунки, ця паста обіцяє одне: осінь може бути не лише сірою, а й дуже смачною.

Паста в томатно-вершковому соусі, кадр з відео
Паста в томатно-вершковому соусі, кадр з відео

Нагадаємо про секретну пасту з куркою, яка тане у роті: готуємо за 20 хвилин, рецепт.

Раніше ми повідомляли про теплий рецепт для осіннього, дощового дня: гарбузовий хліб, що тане в роті.