Осінь - це не тільки листя, дощ та затишні вечори з пледом, але й ароматне гарбузове печиво, яке можна дозволити собі без докорів совісті.

З ним кожен ковток гарячого чаю чи кави перетворюється на маленьке свято.

Гарбузове печиво без цукру, кадр з відео
Гарбузове печиво без цукру, кадр з відео

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 160 г гарбузового пюре
  • 170-180 г цільнозернового борошна
  • 20 г кокосової олії
  • 1 ст. сиропу топінамбуру
  • 5 г розпушувача
  • Ванілін і кориця до смаку
  • 10 г апельсинової цедри
  • 30 г шоколаду

Приготування:

  1. У мисці з'єднуємо яйце, гарбузове пюре і сироп топінамбуру - нехай аромат осені відразу огортає кухню.
  2. Вводимо борошно, розпушувач, корицю та ванілін, вимішуємо м'яке, злегка вологе тісто.

    Гарбузове печиво без цукру, кадр з відео
    Гарбузове печиво без цукру, кадр з відео

  3. Натерти апельсинову цедру та нарізати шоколад на невеликі кубики.
  4. Додаємо цедру та шоколад у тісто, акуратно перемішуємо, щоб кожен шматочок печива був ароматним та насиченим.
  5. Формуємо печиво порціями на деку і відправляємо в духовку, розігріту до 180 ° С на 25-30 хвилин - доки краю не стануть золотистими.

У результаті в тебе вийде м'яке, ароматне печиво, де насолода гарбуза та шоколадні ноти ідеально поєднуються з цитрусовим акцентом. Ідеально до осіннього пледу та улюбленого кухля чаю.

Популярні новини зараз
Українським водіям готують нові штрафи з 1 листопада: за що каратимуть ПФУ скоротив фінансування пенсій: що чекає на стареньких Дату зимових канікул буде змінено: до чого готуватись батькам і школярам Хто має право на частку у спадку навіть попри заповіт
Показати ще

Гарбузове печиво без цукру, кадр з відео
Гарбузове печиво без цукру, кадр з відео

Нагадаємо про осінь у кожній крихті: рецепт шоколадних мафінів, від яких неможливо відірватися.

Раніше ми повідомляли про хе з курячих шлунків: пікантна закуска по-корейськи, яка підкорить навіть скептиків, рецепт.

Також стало відомо про "П'яний жовтень": рецепт кексу, який пахне виноградником та теплом кухні.