Приготування цього традиційного шотландського печива з маслом не вимагає багато зусиль, а смакує воно просто чудово! Як і більшість речей, якими пишаються шотландці, пісочне печиво часто асоціюється з Марією, королевою Шотландії.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 200 г пшеничного борошна або 150 г пшеничного борошна + 50 г рисового борошна (можна замінити картопляним або кукурудзяним борошном);
- 100 г вершкового масла;
- 50 г білого цукру.
Приготування
Висипте борошно та цукор у миску.
Додайте добре охолоджене масло та замісіть тісто кухонним комбайном. Також підійде звичайний ніж.
Після того, як масло та борошно попередньо змішані, почніть місити тісто вручну - спочатку в мисці, потім на столі. Робіть це швидко, щоб уникнути перегріву масла. Якщо ви відчуваєте, що масло починає танути під пальцями, поставте тісто на деякий час у холодильник.
Викладіть форму замішаним тістом. Перед випіканням наріжте ножем на окремі шматочки та зробіть візерунки виделкою.
Випікайте печиво в розігрітій до 170 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин, до золотисто-коричневого кольору.
Після того, як ви виймете печиво з духовки, відкладіть його, щоб воно застигло. Воно затвердіє, коли охолоне.
Подавайте з чаєм або кавою. З приготуванням цього печива зможе справитися навіть недосвідчений кулінар. Головне - швидко замісити тісто, щоб масло не встигло передчасно розтаяти.
Раніше портал Знай писав про бефстроганов, який тане в роті: ніжна яловичина у вершково-грибному соусі, рецепт для пюрешки.
Крім того, ми повідомляли про осінній салат з гарбузом та волоськими горіхами: сезонна страва, у яку ви закохаєтеся, рецепт.
Також портал інформувавро про рецепт крем-брюле, який пахне теплом та дощем.