Коли за вікном сипле дощ, а вітер гасає вулицями, хочеться укутатися в плед з чашкою чогось гарячого та ароматного.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІ немає нічого кращого, ніж домашній крем-суп з ніжним сиром і хрумким беконом — ідеальний спосіб зігрітися у прохолодні осінні вечори.
Цей суп поєднує в собі вершкову м'якість і злегка солонувату пікантність копченого бекону, а смажену цибулю та сухарики додають текстури та аромату.
Інгредієнти:
- Вода — 2 л
- Копчений бекон - 200 г (краще з невеликою кількістю жирового прошарку для смаку)
- Цибуля - 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля - 650 г
- Сіль та суміш сушених томатів - за смаком
- Сир "Дружба" - 2 пачки (по 90 г кожна)
- Свіжа зелень для подачі
- Смажена цибуля фрі - за бажанням
- Сухарики - для хрускоту
Приготування:
-
Бекон нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на сухій сковороді до появи запашного жиру. Масло додавати не потрібно – жир з бекону сам дасть насичений смак.
Популярні новини заразГороскоп на сьогодні 21 жовтня: фінанси тельців, успіх левів та спілкування стрільців Мобілізаційні перевірки виходять на новий рівень: ТЦК залучить податкову Осінь ще здивує: коли Україну накриє різке потепління Працюючим пенсіонерам роз'яснили важливе правило: що заборонено закономПоказати ще -
До бекону додаємо нарізану цибулю та моркву, злегка обсмажуємо до золотистої скоринки, щоб овочі розкрили свій солодкуватий аромат.
-
У сковороду відправляємо картоплю, нарізану невеликими кубиками, приправляємо сіллю та сумішшю сушених томатів.
Крем суп з беконом, кадр з відео -
Заливаємо все окропом, зменшуємо вогонь і гасимо під кришкою до повної готовності картоплі.
-
Наприкінці додаємо сирочки "Дружба" і блендером перетворюємо суп на ніжний, однорідний крем.
Крем суп з беконом, кадр з відео
Подаємо із зеленню, сухариками і, при бажанні, посипаємо хрусткою цибулею фрі. Цей крем-суп не просто зігріває, він створює атмосферу затишку та тепла, немов м'який осінній плед на плечах.
Нагадаємо про соковитий секрет осені: рецепт закуски із запечених перців, від якої неможливо відірватися.
Раніше ми повідомляли про бефстроганів, який тане в роті: ніжна яловичина у вершково-грибному соусі, рецепт для пюрешки.