Риба по-грецьки - це страва, яка чудово підходить для сніданку, обіду та вечері. Тушковані ніжні овочі та риба, що тане в роті, – ви захочете готувати це знову і знову.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 6-7 філе нежирної білої риби (наприклад, тріски, минтая, хека) (приблизно 800 г після розморожування);
- борошно для панірування риби (приблизно 70 г);
- олія для смаження;
- 2-3 моркви (приблизно 350 г);
- 1 велика петрушка (приблизно 250 г);
- 1 стебло селери (приблизно 230-250 г);
- 1 велика цибулина (приблизно 180 г);
- 1 цибуля-порей (приблизно 200 г);
- 5 столових ложок томатної пасти (приблизно 130 г);
- 300 мл води;
- 2 лаврових листки;
- 5 зерен запашного перцю;
- 1 столова ложка солодкої паприки;
- 1 чайна ложка базиліка;
- 1 чайна ложка орегано;
- сіль і перець за смаком.
Приготування
Якщо використовуєте заморожену рибу, вийміть її з морозильної камери за день до приготування, розморозьте в холодильнику та просушіть.
Підготуйте овочі. Дрібно наріжте цибулю та тонко наріжте цибулю-порей. Крупно натріть моркву, петрушку та селеру.
Розігрійте дві столові ложки олії в глибокій сковороді. Обсмажте цибулю та цибулю-порей на середньо-слабкому вогні, доки вони не розм’якнуть і не стануть прозорими.
Додайте натерту селеру, петрушку та моркву в сковороду та готуйте кілька хвилин.
Залийте овочі водою та перемішуйте до рівномірного розподілу. Накрийте кришкою та тушкуйте півгодини.
Додайте до овочів запашний перець, лавровий лист, солодку паприку, орегано та базилік. Добре перемішайте. Потім додайте томатну пасту, знову добре перемішайте та тушкуйте під кришкою 15 хвилин.
Приправте сіллю та перцем до смаку.
Приправте філе сіллю та перцем з обох боків. Висипте борошно у широку миску, занурте рибу в борошно, струсіть зайве.
Розігрійте олію на сковороді та смажте рибу партіями до золотисто-коричневого кольору, приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Викладіть обсмажене філе на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб стекла олія.
Зберіть страву. Намажте дно форми товстим шаром соусу, потім додайте шар філе, потім ще один шар соусу, продовжуйте, поки форма не буде повністю заповнена. Останнім шаром має бути соус.
Подавайте у теплому вигляді або охолодіть кілька годин (або всю ніч). Подавайте рибу, прикрасивши петрушкою.
Така страва має всі шанси стати однією з улюблених. Готується вона просто, але смак має чудовий!
Раніше портал Знай писав про 5 неочікуваних способів запанірувати котлети, щоб усі просили добавку.
Крім того, ми повідомляли про апельсинові бісквітні рулетики з вершками: коли треба смачно та просто, рецепт.
Також портал інформував про рецепт салату з копченою куркою та ананасами, з яким піца не потрібна.