Час підготовки: менше 30 хвилин
Час готування: від 30 хвилин до 1 години
Кількість порцій: 4
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Підходить вегетеріанцям
Інгредієнти:
300 г сирих макаронів
200 г броколі, розрізати на дрібні частини
100 г шпинату, без товстих стебел
2 ч. л. оливкової олії
2 молодих цибулини очистити, тонко нарізати
1 зубчик часнику, тонко нарізаний
1 столова ложка борошна
300 мл знежиреного молока
2 лаврових листа
1 ч. л. цельнозернистої гірчиці
1 невощений лимон, дрібно натерта цедра
100 г пармезану (або вегетаріанська альтернатива), дрібно терта
сіль і мелений чорний перець
Мікс з листя салату, заправлений лимонним соком і 1 ч. л. оливкової олії для подачі
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
2. Варіть макарони в киплячій воді протягом 6 хвилин. Додайте брокколі і потім варіть ще 2 хвилини. Вимкніть вогонь, додайте шпинат і залиште стояти з кришкою протягом 2 хвилин. Злийте воду і відкладіть.
3. Нагрійте масло в глибокій сковороді. Обсмажуйте зелену цибулю протягом 2 хвилин, потім додайте часник і смажте ще 2 хвилини. Додайте борошно і тушкуйте, весь час помішуючи, протягом 1-2 хвилин. Потім повільно додайте молоко, лавровий лист, сіль і перець. Продовжуйте кип'ятити протягом 2-3 хвилин, поки консистенція не загусне. Після цього слід вийняти лавровий лист.
4. Перемішайте в гірчиці лимонну цедру і 3/4 частину пармезану, добре приправити.
5. Викладіть макарони і броколі в неглибоку форму для випічки. Додайте соус і добре перемішайте. Посипте все пармезаном і випікайте протягом 15-20 хвилин.
6. Подавати з заправленими лимонним соком листям салату.
Раніше портал "Знай.ua" ділився смачним рецептом веганських бургерів.