Традиційний грушевий пиріг з імбиром та ромом. Дуже смачний десерт з морозивом або ж чудове доповнення до чаювання.


Інгредієнти:
Для приготування груш:
• 50 г цукру
• 50г масла (нарізати)
• 1 ст.л. темного рому
• 1 ст.л. імбиру (натерти)
• 2 великі груші (зрілі, але тверді)
Для приготування тіста:
• 2 великих яйця
• 125г масла
• 125 г цукру
• 125 г муки
• 1 ч. л розпушувача
• 1 ч. л імбиру
• ½ ч. л гвоздики


Приготування:
Виріжте кола з паперу для випікання та змастіть їх маслом.
Тепер перейдемо до приготування карамелі, розплавте цукор у маленькій глибокій каструлі на маленькому вогні до золотистого кольору, помішуючи тільки один раз, коли більша частина цукру розтане. Додайте масло та помішуйте дерев'яною ложкою, аж до розтоплення. Зніміть каструлю з вогню, додайте ром та імбир, поки соус не стане однорідним. Залиште карамель на 15-20 хвилин для охолодження. Поставте деко для випікання в духовку, щоб воно розігрілося.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще


Поки карамель охолоджується, очистіть груші, наріжте на четвертинки і кожну чверть на 3-4 довгі скибочки. Помістіть шматочки груші в карамель і викладіть на деко у формі вітряка.
Для тіста змішайте всі інгредієнти і перемішайте до однорідної маси. Обережно викладіть суміш на груші. Випікайте протягом 35-40 хвилин або до тих пір, поки пиріг добре не підніметься.
Наріжте та подавайте пиріг теплим з морозивом, як десерт або самостійно, як доповнення до чаю. Смачного!

Як повідомляв "Знай.ua" існує смачний рецепт лимонної пасти зі шпинатом.