Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:
450 г гарбуза, кабачків, або моркви
550 мл молока
1 ч. л. кардамону, подрібнити
1 ст. л. родзинок
2 ст. л. освітленого масла
8 ст. л. цукру
3 ст. л. горіхів кешью, мигдалю і фісташок, злегка підсмажити
1 ч. л. рожевої води
срібний лист, насіння кавуна
рожеві пелюстки для прикраси (за бажанням)

Приготування:
1. Обрізаємо, очищаємо і дрібно натираємо овочі.

2. З'єднуємо їх з молоком, кардамоном і родзинками у великій антипригарній сковороді.
3. Нагріваємо акуратно і доводимо до кипіння, періодично помішуючи.

Популярні новини зараз
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще


4. Смажимо, поки овочі не стануть м'якими, і майже вся рідина випарується, часто помішуючи.
5. Додаємо масло, цукор, горіхи і рожеву воду, добре перемішуємо.
6. Залишаємо халву у дрібній каструлі для охолодження.
7. Коли вона охолоне, нарізаємо квадратиками і подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт лосося теріякі.