Час підготовки: менше 30 хвилин
Час готування: 10 хвилин
Порції: 2

Інгрідієнти:

400 г консервованої карамелі
100 г несолоного масла
½ ч. л. солі
3 ст. л. рому (необов'язково)

Приготування:

Популярні новини зараз
Дорого і принизливо: експерти назвали, скільки збитків завдають державі ТЦК Українці масово стають ухилянтами: червона мітка у "Резерв+" ставить хрест на планах Пенсіонерам виплатять суттєву надбавку: від чого залежить сума Боржникам за комуналку готують механізми примусу: як мотивуватимуть платити
Показати ще
  1. Спочатку простерилизуем банки для варення. Вимиваємо банки в мильній воді і промиваємо їх чистою теплою водою. Даємо висохнути, перевернувши догори в духовці, встановленої на 140 градусів. Залишаємо їх там, принаймні, півгодини, поки робимо солону карамель.
  2. Нагріваємо консервированую молочну карамель, масло і 8 ст. л. води в каструлі і доводимо до кипіння. Розмішуємо, поки карамель не розчиниться. Додаємо сіль і ром (при використанні), перемішуємо, потім залишаємо злегка охолонути.
  3. Вылеваем все в стерилізовану банку. Солону карамель можна буде тримати в холодильнику протягом 1 тижня.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт мигдалевого тарта.