Час підготовки: менше 30 хвилин
Час готування: 10 хвилин
Порції: 2
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгрідієнти:
400 г консервованої карамелі
100 г несолоного масла
½ ч. л. солі
3 ст. л. рому (необов'язково)
Приготування:
Популярні новини зараз
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
"Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки
По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Показати ще
- Спочатку простерилизуем банки для варення. Вимиваємо банки в мильній воді і промиваємо їх чистою теплою водою. Даємо висохнути, перевернувши догори в духовці, встановленої на 140 градусів. Залишаємо їх там, принаймні, півгодини, поки робимо солону карамель.
- Нагріваємо консервированую молочну карамель, масло і 8 ст. л. води в каструлі і доводимо до кипіння. Розмішуємо, поки карамель не розчиниться. Додаємо сіль і ром (при використанні), перемішуємо, потім залишаємо злегка охолонути.
- Вылеваем все в стерилізовану банку. Солону карамель можна буде тримати в холодильнику протягом 1 тижня.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт мигдалевого тарта.