Час підготовки: 1-2 години
Час приготування: 1 година
Порції: 6-8

Інгрідієнти:

6 ст. л. соняшникової олії
2 ч. л. насіння кмину
2 червоні цибулини, тонко нарізати
2 ч. л свіжого тертого імбиру
1 ч. л. подрібненого або тертого часнику
1 зелений чілі, тонко нарізати
1 ст. л. йогурту в грецькому стилі
650 г рису басматі, промити і просочити протягом 1 години
листя салату
Для курячого бульйону:
6-8 шматочків курячого стегна
1 помідор
1 червоний лук, чверть
5-6 неочищених зубчиків часнику
2 ч. л. насіння коріандру
5 см паличка кориці
2 чорних кардамони
4 зелених кардамони
1 ч. л. чорного перцю
4-5 гвоздики
1 великий лавровий лист
сіль за смаком

Приготування:

Популярні новини зараз

Українцям пророкують "червону" зону на Новий рік та Різдво: що буде заборонено під ялинкою

ЗАЗ випустить для українців "Запорожець" за півмільйона (оновлено)

Штрафи 51 тисяча гривень і техогляд за новими правилами: за що можуть забрати авто і які перевірки потрібно пройти

Настя Каменських у купальнику засвітила найсокровенніше, навіть Оля Полякова не стрималася: "Пальцем?"

Показати ще

1. Щоб зробити курячий бульйон, кладемо всі інгредієнти у велику каструлю з водою, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом 30 хвилин, знімаючи піну. Вимикаємо вогонь, прибираємо курку і відкладаємо її. Проціджуємо бульйон і викидаємо залишкові тверді частинки.

2. Нагріваємо масло в каструлі і додаємо кмин. Додаємо цибулю, імбир, часник і чилі. Готуємо, поки цибуля не стане коричневого кольору. Зменшуємо вогонь, потім додаємо курячий бульйон і накриваємо каструлю. Варимо протягом 3-4 хвилин. Додаємо курку і варимо до золотистого кольору.

3. Перемішуємо все в йогурті і варимо 4-5 хвилин, або поки вся вода не випарується, весь час помішуючи.

4. Додаємо рис і ще 250 мл бульйону. Якщо він у вас закінчився використовуйте воду.

5. Приправляємо за смаком. Готуємо 10-15 хвилин. Знімаємо кришку і распушуємо рис виделкою. Вимикаємо вогонь і негайно подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт курячого супу.