Час підготовки: 1-2 години
Час приготування: 1 година
Порції: 6-8
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгрідієнти:
6 ст. л. соняшникової олії
2 ч. л. насіння кмину
2 червоні цибулини, тонко нарізати
2 ч. л свіжого тертого імбиру
1 ч. л. подрібненого або тертого часнику
1 зелений чілі, тонко нарізати
1 ст. л. йогурту в грецькому стилі
650 г рису басматі, промити і просочити протягом 1 години
листя салату
Для курячого бульйону:
6-8 шматочків курячого стегна
1 помідор
1 червоний лук, чверть
5-6 неочищених зубчиків часнику
2 ч. л. насіння коріандру
5 см паличка кориці
2 чорних кардамони
4 зелених кардамони
1 ч. л. чорного перцю
4-5 гвоздики
1 великий лавровий лист
сіль за смаком
Приготування:
1. Щоб зробити курячий бульйон, кладемо всі інгредієнти у велику каструлю з водою, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом 30 хвилин, знімаючи піну. Вимикаємо вогонь, прибираємо курку і відкладаємо її. Проціджуємо бульйон і викидаємо залишкові тверді частинки.
2. Нагріваємо масло в каструлі і додаємо кмин. Додаємо цибулю, імбир, часник і чилі. Готуємо, поки цибуля не стане коричневого кольору. Зменшуємо вогонь, потім додаємо курячий бульйон і накриваємо каструлю. Варимо протягом 3-4 хвилин. Додаємо курку і варимо до золотистого кольору.
3. Перемішуємо все в йогурті і варимо 4-5 хвилин, або поки вся вода не випарується, весь час помішуючи.
4. Додаємо рис і ще 250 мл бульйону. Якщо він у вас закінчився використовуйте воду.
5. Приправляємо за смаком. Готуємо 10-15 хвилин. Знімаємо кришку і распушуємо рис виделкою. Вимикаємо вогонь і негайно подаємо.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт курячого супу.