Час підготовки: 24 години
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 5-6 банок

Інгрідієнти:

1,3 кг ожини, помити
2 великих яблука, вимити, нарізати кубиками
450 мл води
1 лимон, тільки сік
гранульований цукор
2-3 ч. л. вершків
стерилізовані банки для варення і кришки для варення

Приготування:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

1. Готуємо мішечок з марлі для проціджування желе шляхом кип'ятіння у воді протягом 2-3 хвилин. Залишаємо охолонути. Влаштовуємо мішок желе на підставці або піднятому табуреті з великою чашею внизу, готової до того, щоб сік фруктів капав.

2. Поміщаємо ожину, яблуко, воду і лимонний сік у велику, важку каструлю.

3. Доводимо до кипіння, потім кип'ятимо на повільному вогні протягом 20-25 хвилин або поки фрукти не стануть повністю м'якими.

4. Залишаємо фруктовий сік капати протягом 8 годин або до тих пір, поки весь сік не буде випущений.

5. Готуємо банки для варення шляхом миття в гарячій мильній воді і висушуємо в духовці при 130 градусах протягом 10-15 хвилин.

6. Вимірюємо сік. Для кожної банки потрібно 600 мл. Виливаємо сік і цукор назад в чисту консервуючу каструлю, нагріваємо на повільному вогні до тих пір, поки весь цукор не розчиниться, додаємо вершки, якщо використовуєте. Доводимо до кипіння і кип'ятимо протягом 10-15 хвилин.

7. Знімаємо верхню піну і заповнюємо банки джему до країв. Зберігаємо в прохолодному, темному місці.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт справжнього гуакамоле.