Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 6-8
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгрідієнти:
2 кг стегон ягняти, з кісткою
8 зубчиків часнику, нарізати
2 розмаринові гілочки
1 лимон, тільки м'якоть
2 ст. л. оливкової олії
1 цибулина, нарізати кільцями
350 мл соусу Мадейра
40 г несолоного масла
2 ч. л кукурудзи
морська сіль і мелений чорний перець
Приготування:
1. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
2. Робимо глибокі розрізи по всьому ягняті і кладемо часникові скибочки і половину листя розмарину в розрізи. Натираємо лимонну цедру і оливкове масло по всій поверхні ягняти. Приправляємо сіллю і перцем.
3. Кладемо цибульні кільця на деко, а зверху ягняти і запікаємо протягом 1 години. Наливаємо 200 мл Мадейри і 300 мл води в деко і повертаємо в духовку на 30 хвилин.
4. Виймаємо з духовки, переносимо ягня на розігріте блюдо, накриваємо кухонною фольгою і залишаємо на 30 хвилин.
5. Кладемо вміст противеня на сковороду разом з рештою розмарином, Мадейрою і ще 300 мл води. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 10 хвилин. Проціджуємо все через сито, вичавлюючи якомога більше рідини.
6. Розтоплюємо масло на сковороді на повільному вогні. Перемішуємо в кукурудзяній муці, поки не отримаємо гладку пасту і варимо, помішуючи весь час, хвилину. Подаємо ягняти з соусом.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт спагетті Болоньєзе.