Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

250 г макаронів
40 г масла
40 г простого борошна
600 мл молока
250 г сиру Чеддер, тертий
50 г сиру Пармезан, дрібно тертий

Приготування:

Популярні новини зараз
Не врятує навіть бронь: чоловіків закликали готуватися – в окопах побувають усі Банки припинили прийом купюр у 50 та 100 доларів: що відбувається і чому "Нафтогаз" дав час до 5 грудня: що має зробити кожен власник газових приладів Українцям масово повертають гроші за комуналку: терміново перевірте усі квитанції
Показати ще

1. Готуємо макарони у великій каструлі з киплячою солоною водою протягом 8-10 хвилин. Зливаємо воду і відставляємо.

2. Розтоплюємо масло на середньому вогні в каструлі. Додаємо борошно і перемішуємо.

3. Поступово додаємо молоко, трохи за раз. Готуємо 10-15 хвилин до потовщеної, однорідної консистенції.

4. Між тим, попередньо розігріваємо гриль.

5. Знімаємо соус з плити, додаємо 175 г сиру і перемішуємо, поки він не буде добре скомбінований і розплавлений.

6. Додаємо макарони в соус і добре перемішуємо. Переносимо в глибоке зручне блюдо.

7. Посипаємо залишки чеддеру і пармезану і поміщаємо блюдо в духовку. Готуємо, поки сир не обсмажиться.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт спагетті Болоньєзе.