Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 24 кульки фалафеля
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгрідієнти:
Для фалафеля:
1 ч. л. насіння кмину
1 ч. л. насіння коріандру
2 банки х 400 г нуту
сіль і мелений чорний перець
1½ ч. л. розпушувача
1 ст. л. борошна
100 г моркви
1 червоний чилі
1 ч. л. коріандру
1 зубчик часнику, подрібнений
2 ст. л. свіжої петрушки
1 лимон
рослинна олія для смаження
насіння кунжуту, для гарніру
Для йогурту:
100 мл грецького йогурту
1 ч. л. коріандру
1 ч. л. свіжої м'яти
1 лайм, лише сік
Для подачі:
підсмажений хліб
Приготування:
1. Для фалафеля підсмажуємо насіння кмину та коріандру на сухій сковороді протягом 1-2 хвилин або до тих пір, поки вони не стануть ароматними. Подрібнюємо насіння в ступці.
2. Змішуємо запашні спеції разом з іншими інгредієнтами фалафеля в кухонному комбайні, поки вони не будуть добре скомбіновані.
3. Ложкою надаємо фалафелю форму кульок і відкладаємо на тарілці.
4. Між тим, нагріваємо 1 см рослинного масла в сковороді і обсмажуємо фалафель протягом 1-2 хвилин з кожного боку. Видаляємо фалафель зі сковороди з допомогою щілинної ложки і відкладаємо в сторону, щоб стекти на кухонний папір. Посипаємо кунжутним насінням.
5. Для йогурту змішуємо грецький йогурт, коріандр, м'яту, лайм і тахині в кухонному комбайні до отримання однорідної маси.
6. Подаємо фалафель з підсмаженим хлібом і соусом з йогурту.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт домашніх хот-догів.