Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 6-8
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгрідієнти:
Для соусу:
оливкова олія
1 цибуля, дрібно нарізана
1 морква, нарізана
2 палички селери, нарізані
1 лавровий лист
3 зубчики часнику, подрібнені
500 г яловичини
2 ст. л. томатного пюре
125 мл червоного вина
1 х 400 нарізаних помідорів
400-500 мл яловичого бульйону
морська сіль і мелений чорний перець
Для соусу бешамель:
75 г несолоного масла
75 г борошна
1 літр молока
¼ ч. л. свіжого тертого мускатного горіха
Для основи:
250-300 г листів лазаньї, які не вимагають вимочування
150 г пармезану
Приготування:
1. Для соусу нагріваємо важку каструлю або сковороду на середньому вогні. Після смаження додаємо масло, а потім цибулю, моркву, селеру і лавровий лист і варимо 5-6 хвилин. Додаємо часник і продовжуємо готувати протягом двох хвилин.
2. Додаємо фарш і продовжуємо смажити. Приправляємо сіллю і перцем. Після повного обсмажування додаємо томатне пюре, добре перемішуємо.
3. Додаємо помідори в каструлю, добре перемішуємо і доводимо до кипіння, потім виливаємо 400 мл. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо обережно готуватися протягом години, помішуючи час від часу. Приправляємо приправами по мірі необхідності.
4. Розігріваємо духовку до 190 градусів. Плавимо масло, перемішуємо в борошні і варимо 3-4 хвилини. Поступово збиваємо молоко партіями до однорідності. Додаємо мускатний горіх, а потім варимо на повільному вогні протягом 4-5 хвилин, поки не загусне, помішуючи знову і знову.
5. Поширюємо одну третину м'ясного соусу на нижню частину форми для випікання і зверху з чвертю бешамель, потім накриваємо листами лазаньї. Посипаємо більше чверті пармезану.
6. Повторюємо цей процес, щоб створити ще два шари. Завершуємо остаточний шар. Посипаємо залишилися пармезаном.
7. Випікаємо в попередньо розігрітій духовці 30-40 хвилин.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт кривавої Мері.