Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6

Інгрідієнти:

500 мл вершків
1 ванільний стручок
100 г цукрової пудри
6 яєчних жовтків

Приготування:

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 150 градусів.

2. Наливаємо вершки в каструлю. Розбираємо ванільний стручок вздовж і очищаємо насіння.

3. Нарізаємо порожній стручок на дрібні шматочки і додаємо його в вершки.

4. Доводимо вершки до кипіння, потім зменшуємо вогонь і обережно промиваємо протягом п'яти хвилин.

5. Між тим, в окремій мисці, збиваємо цукор і яєчні жовтки разом, до однорідної, пухкої консистенції.

6. Знову доводимо до кипіння вершки. Додаємо їх до суміші яєць, безперервно збиваючи до потовщення.

7. Проціджуємо суміш через тонке сито в великий глек, а потім використовуємо його, щоб заповнити шість мисок приблизно до двох третин.

8. Поміщаємо формочки у великий піднос для смаження і виливаємо достатню кількість гарячої води, щоб вони не торкалися дна. (Це називається bain-marie.)

9. Розміщуємо їх в духовку і запікаємо протягом 40-45 хвилин.

10. Виймаємо формочки з води і відкладаємо для охолодження до кімнатної температури.

11. Коли готові подавати, посипаємо однією чайною ложкою цукрової пудри рівномірно по поверхні кожного крем брюле, а потім карамелізуємо їх за допомогою факела для кондитерів.

12. Відкладаємо, щоб охолодитися на пару хвилин, потім подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт гарбузового різотто.