Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4-6

Інгрідієнти:

8 великих яєчних білків
щіпка солі
350 г цукру
2 ст. л. кукурудзяного борошна
вершків щіпка тартару
1 ч. л. білого винного оцту
4 краплі ванільного концентрату
300 мл вершків
тропічні фрукти, наприклад манго, ананас, маракуя

Приготування:

Популярні новини зараз
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Покриваємо деко папером для випічки. Малюємо коло на 20 см на папері.

2. Збиваємо яєчні білки з половиною цукру і солі в чистій мисці до появи піни. Продовжуємо бити, додаючи цукор, що залишився. Посипаємо кукурудзяним борошном, вершками з тартара, оцтом і ванільним концентратом і акуратно перемішуємо металевою ложкою.

3. Розносимо суміш яєчного білка на папері в межах кола. Згладжуємо верх і вирівнюємо боки. Поміщаємо в духовку і негайно зменшуємо тепло до 150 і запікаємо 1 годину.

4. Вимикаємо духовку, залишаємо двері злегка прочиненими і даємо повністю охолонути. Викладаємо безе на тарілку, прикрашаємо кремом і тропічними фруктами.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт запеченої курки.