Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6-8

Інгрідієнти:

900 г чорносливу
100 г цукру
Для пирога:

225 г борошна
2 ч. л. розпушувача
75 г охолодженого масла
100 г цукру, плюс 1 столова ложка
щіпка солі
1 яйце
100 мл сколотин
15 г мигдалю

Популярні новини зараз
В Україні хочуть жорстко карати мобілізованих, які пішли у СЗЧ: що їм загрожує ТЦК не матиме претензій: кому з українців дозволять оформити відстрочку з-за кордону Нечесна індексація: чому пенсіонери отримують менше, ніж повинні ПриватБанк попередив про нові тарифи з 1 січня: за що доведеться платити
Показати ще

Приготування:

1. Розподіляємо чорнослив з основи форми для випічки і посипаємо цукровою пудрою. Розігріваємо духовку до 190 градусів.

2. Просіваємо борошно, розпушувач, 100 г цукру і дрібку солі в миску або кухонний комбайн, додаємо масло і змішуємо разом до тих пір, поки суміш не стане схожою на дрібні сухарики.

3. Розбиваємо яйце в пахту і добре збиваємо. Додаємо до сухих інгредієнтів і злегка змішуємо їх в м'яке липке тісто. Посипаємо пластівцями мигдалю і рештою 1 ст. л. цукру.

4. Випікаємо в духовці протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору і бульбашок.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт пастушего пирога.