Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 2
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгрідієнти:
Для картопляного салату:
200 р картоплі
50 г капусти
¼ огірка
1-2 цибулини, обрізані і нарізані
Для гарніру:
1 ст. л. білого бальзамічного оцту
2 ст. л. ріпакової олії холодного віджиму
лимонний сік
сіль і мелений чорний перець
Для оселедця:
вівсянка
сіль і мелений чорний перець
6 філе оселедця
англійська гірчиця
30 г масла
золоті кільця, для подачі
Приготування:
1. Для картопляного салату кип'ятимо картоплю у великій каструлі солоної води до готовності (близько 12 хвилин). Додаємо капусту і огірок на каструлю за три хвилини до того, як картопля буде готова і кип'ятимо, поки всі інгредієнти не стануть м'якими.
2. Для соусу, збиваємо разом оцет, рапсове масло і лимонний сік в глечику, поки він не буде добре скомбінований. Приправляємо за смаком сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Відкладаємо.
3. Для оселедця висипаємо вівсянку на тарілку і приправляємо сіллю і свіжим меленим чорним перцем.
4. Чистимо обидві сторони кожного філе оселедця невеликою кількістю гірчиці, потім катаємо у вівсянці до повного покриття.
5. Натираємо маслом велику сковороду з високою інтенсивністю на середньому вогні. Додаємо філе риби. Обсмажуємо протягом 1-2 хвилин або до тих пір, поки овес не стане золотисто-коричневим, потім перевертаємо і продовжуємо смажити на іншій стороні ще 1-2 хвилини.
6. Видаляємо філе оселедця з каструлі з допомогою щілинної ложки і відкладаємо в сторону, щоб стекти на кухонну папір.
7. Поміщаємо відварну картоплю, капусту та огірки в сервірувальну тарілку, посипаємо цибулею. Добре перемішуємо і приправляємо за смаком, сіллю і свіжозамороженої чорним перцем.
8. Для подачі, поділяємо селедь порівну між двома порціями. Кладемо картопляний салат разом і подаємо з лимоном.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт космополітана.