Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 4

Інгрідієнти:

лимонний сік за смаком
солодовий оцет за смаком
20 сирих тигрових креветок
1 маленький салат-латук
1 гілочка свіжого чебрецю, листя обрані
кайенский перець
Для соусу:
½ лимона, тільки сік
1 ст. л. Вустерширський соус
5 ст. л. томатного кетчупу
соус Табаско
копчена паприка
½ чайної ложки паприки
1 ст. л. подвійних вершків
4 ст. л. майонезу
1 кайенский перець
щіпка солі
1 ч. л. чорного перцю

Приготування:

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

1. Доводимо велику каструлю з водою до кипіння і додаємо лимон і оцет. Додаємо креветки і варимо, поки вони не вийдуть на поверхню. Зливаємо і охолоджуємо в крижаній воді.

2. Очищаємо охолоджені креветки, залишивши цілу порцію (для гарніру).

3. Розрізаємо маленький салат-латук навпіл і кладемо в крижану воду.

4. Для соусу змішуємо всі інгредієнти соусу разом.

5. Щоб зібрати коктейль, зливаємо салат і протираємо його кухонних папером. Розміщуємо дві третини листя в келихах або маленьких мисочках.

6. Подрібнюємо листя і додаємо в миску. Додаємо очищені креветки і ложку соусу.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт простої веганскої підливи.