Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6

Інгредієнти:

115 г цукрової пудри
250 г листкового тіста
200 г чорниці
Для крему:
165 мл збитих вершків
25 г цукрової пудри
1 ванільний стручок, тільки насіння (або, альтернативно, 2 краплі ванільного екстракту)
1 лимон

Приготування:

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

1. Викладаємо велике деко папером. Викочуємо тісто в прямокутник розміром трохи більше 27 x 30 см, обрізаючи краї прямо. Він повинен бути дуже тонким.

2. Вирізаємо 18 прямокутників розміром близько 9 см і шириною 5 см і розміщуємо їх на деко. Посипаємо великою кількістю цукрової пудри і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

3. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

4. Видаляємо тісто з холодильника і запікаємо в духовці протягом п'яти хвилин, потім виймаємо з духовки і посипаємо великою кількістю цукру для зледеніння. Повертаємо в духовку і випікаємо ще п'ять хвилин або поки тісто не стане золотисто-коричневим. Виймаємо з печі і відкладаємо в сторону.

5. Для підсолоджених вершків додаємо крем, цукрову глазур і ваніль у велику миску і збиваємо до тих пір, поки не з'являться середні жорсткі піки. Додаємо лимонну цедру і сік за смаком.

6. Поміщаємо одну з порожнин на сервірувальну тарілку. Намазуємо вершковий крем на тісто і додаємо чорницю між кремом і так повторюємо поки не закінчаться інгредієнти.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт кавового щербету.