Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4

Інгредієнти:

500 г яблук (близько 3)
250 г чорниці
300 мл яблучного соку
1 середній апельсин
350 г цукру

Приготування:

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

1. Вимиваємо яблука, потім нарізаємо їх на дрібні шматочки - немає необхідності чистити - і кладемо в каструлю.

2. Вимиваємо чорницю і поміщаємо в консервовану каструлю з яблуками і яблучним соком.

3. Додаємо апельсинову цедру.

4. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо температуру і кип'ятимо протягом 20 хвилин.

5. Проціджуємо суміш через тонке сито, потім повертаємо суміш чорниці і яблука на сковорідку.

6. Додаємо цукор і повертаємося до вогню. Постійно перемішуємо, поки цукор не буде розчинений.

7. Продовжуємо готувати, поки не буде досягнута густа, вершкова консистенція - це може зайняти до години. Перемішуємо час від часу.

8. Виливаємо в стерилізовані банки. Накриваємо кришкою.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт гарбузового чізкейку.