Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти:

300 г королівських креветок, сирі і очищені
1 ч. л. устричного соусу
1 ч. л. арахісового масла
1 ч. л. підсмаженого кунжутного масла
¼ ч. л. дрібної морської солі
½ ч. л. дрібно натертого імбиру
50 г цибулинних пагонів бамбука
насіння кунжуту 100 г
масло для глибокого смаження
темний соєвий соус або солодкий соус чилі

Приготування:

Популярні новини зараз
Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

1. Очищаємо креветки, видаливши чорний кишковий мішок, який стікає по спині кожної з них. Дуже дрібно нарізаємо дві третини креветок з допомогою гострого ножа (або змішуємо з пастою в кухонному комбайні) і розрізаємо інше на кубики 1 див.

2. Змішуємо соус устриці, арахісова і кунжутне масло, сіль, імбир і пагони бамбука у великій мисці, щоб зробити пасту. Перемішуємо в дрібно нарізаних і кубічних креветках. Переносимо в миску, накриваємо кришкою і залишаємо в холодильнику близько години.

3. Розігріваємо фритюрницю на 180 градусів. (УВАГА: гаряче масло може бути небезпечним. Не залишайте без нагляду.)

4. Щоб зробити кульки, формуємо їх ложкою. Поміщаємо насіння кунжуту в миску. Потім кожен кульку креветки в насінні, щоб покрити і переносимо на тарілку.

5. Ретельно розміщуємо до шести кульок в гарячому маслі. Смажимо 3½-4 хвилини, або до золотисто-коричневого кольору. Готуємо залишилися кульки партіями.

6. Обережно видаляємо приготовані кульки з допомогою щілинної ложки і переміщаємо на кухонну папір для зливу. Подаємо з темним соєвим соусом або соусом солодкого чилі.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт масала-чая.