Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 3 рецепта
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
5 червоних перців
8 червоних чилі
1,25 кг гранульованого цукру
360 мл білого оцту або сидр оцту
225 г подрібнених консервованих помідорів
125 г рідкого пектину
Приготування:
1. Щоб очистити банки, попередньо розігріваємо духовку до 140 градусів. Вимиваємо банки в теплій мильній воді, потім ретельно промиваємо під проточною водою. Залишаємо банки і кришки сушитися, перевернувши, в духовці.
2. Для варення нарізаємо перець і чилі навпіл, потім видаляємо насіння і білі мембрани. А потім поміщаємо в кухонний комбайн і пульсируем, щоб дрібно нарізати.
3. Кладемо нарізані чилі в широку глибоку каструлю з цукром, оцтом і помідорами. Повільно доводимо до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
4. Доводимо суміш до кипіння протягом 7-10 хвилин, щоб зменшити рідина наполовину. Видаляємо з вогню і розмішуємо в пектині. Повертаємо каструлю на вогонь і кип'ятимо ще пару хвилин.
5. Дайте варенню охолонути протягом п'яти хвилин, перш ніж заливати в стерилізовані банки. Варення буде зберігатися в закритій банці на строк до шести місяців.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт веганского бананового хліба.