Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6

Інгредієнти:

25 г масла
1 ст. л. соняшникової олії
2 середніх цибулини
600 г пастернаку
2 зубчики часнику
600 г яблук
1 літр курячого бульйону
150 мл молока
морська сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Показати ще

1. Розтоплюємо масла у великій каструлі. Обережно обсмажуємо цибулю і пастернак протягом 15 хвилин або поки цибуля не пом'якшиться. Додаємо часник і яблука і варимо ще дві хвилини, регулярно помішуючи.

2. Наливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо близько 20 хвилин або поки пастернаки не стануть дуже м'якими. Видаляємо з вогню і приправляємо сіллю і свіжим меленим чорним перцем. Змішуємо суміш в кухонному комбайні до отримання однорідної маси.

3. Перемішуємо в молоці, додавши трохи додаткового, якщо буде потрібно. Приправляємо до смаку сіллю і свіжим меленим чорним перцем.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт варення з перцю чилі.