Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 6

Інгредієнти:

25 г масла
1 ст. л. соняшникової олії
2 середніх цибулини
600 г пастернаку
2 зубчики часнику
600 г яблук
1 літр курячого бульйону
150 мл молока
морська сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

1. Розтоплюємо масла у великій каструлі. Обережно обсмажуємо цибулю і пастернак протягом 15 хвилин або поки цибуля не пом'якшиться. Додаємо часник і яблука і варимо ще дві хвилини, регулярно помішуючи.

2. Наливаємо бульйон і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо близько 20 хвилин або поки пастернаки не стануть дуже м'якими. Видаляємо з вогню і приправляємо сіллю і свіжим меленим чорним перцем. Змішуємо суміш в кухонному комбайні до отримання однорідної маси.

3. Перемішуємо в молоці, додавши трохи додаткового, якщо буде потрібно. Приправляємо до смаку сіллю і свіжим меленим чорним перцем.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт варення з перцю чилі.