Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порції: 2-3

Інгредієнти:

Для пряної пасти і креветок:
2 червоних чилі
2-3 великі, соковиті часникові гвоздики
свіжий корінь імбиру
чорний перець
кмин і коріандр
куркума мелена
свіжа м'ята
тертий кокос
тигрові креветки
Для заправки:
свіжа м'ята і коріандр
1 лайм, лише цедра
йогурт

Приготування:

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

1. Щоб приготувати пасту, поміщаємо чилі, часник, імбир, перчинки, тмин і насіння коріандру і куркуму в кухонний комбайн і змішуємо. Додаємо свіжий коріандр і м'яту разом з кремовим кокосовим горіхом і знову збиваємо, щоб сформувати гладку пасту, яка все ще має невелику текстуру.

2. Паста буде досить густою в цей момент, тому додаємо достатньо води, щоб вона покривала креветки. Кидаємо пряну пасту і креветки разом в миску. Ви можете залишити маринувати на ніч, покрити плівкою в холодильнику, якщо хочете.

3. Нагріваємо сковорідку, поки вона не нагріється. Додаємо м'яту і коріандр в миску з лаймом (в якості альтернативи ви можете спробувати використовувати цедру лимона для цитрусової ноти), а потім перемішуємо з йогуртом.

4. Кладемо креветки на сковорідку і смажимо 2-3 хвилини з кожного боку, до непрозорого і рожевого кольору.

5. Подаємо їх негайно з заправкою і листям м'яти. Ця паста для спецій дуже універсальна і може використовуватися з куркою або рибою.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт локшини з лососем в мікрохвильовці.