Чай - це традиція і культура з тисячолітньою історією. А ще відмінний спосіб прикрасити осінній холодний день. Повідомляє Clutch.

Цікаві рецепти можуть перетворити звичайне чаювання на справжню пригоду в світ смаків і ароматів.

Ми хочемо запропонувати вам 5 найбільш незвичайних рецептів чаю.

1.Облепіховий чай з імбиром

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Показати ще

Складові:

Корінь імбиру - 5 г
• Заморожена обліпиха - 100 г
• Мед - 1 ст. ложка
• Сироп (будь-який) - 1 ст. ложка
• Гілочка м'яти
• Варення - за смаком
• Вода - 180 мл

Спосіб приготування:

У френч-прес кладемо обліпиху, дрібно нарізаний імбир, мед, сироп і м'яту, заливаємо окропом, чекаємо 5-7 хвилин, розливаємо по чашках.

2. Чай з базиліком і чорною смородиною

Складові:

• Розморожена чорна смородина - 150 г
• Цукор - 50 г
• Середній пучок фіолетового базиліка
• Лайм - ¼ частина
• Окріп - 1 л

Спосіб приготування:

У чайник кладемо смородину, засипаємо її цукром, розминаємо до появи соку.

Листя базиліка відокремлюємо від гілочок і кладемо до смородині.

Заливаємо все окропом.

Ми залишаємо настоюватися 5 хвилин.

У кожну чашку кладемо по листку свіжого базиліка і вичавлюємо сік з часточки лайма.

3. Чай-латте

Складові:

• Чорний чай - 5 г
• Молоко - 200 мл
• Вода - 150 мл
• Гвоздика - 2 шт.
• Кардамон - ¼ ч. Ложка
• Імбир - 3-4 г
• Кориця - 1 паличка
• Перець запашний - ¼ ч. Ложка
• Цукор / мед - за смаком

Спосіб приготування:

У сотейник кладемо все спеції, прогріваємо їх протягом двох хвилин. Це потрібно для того, щоб спеції розкрили свій аромат.

Потім, кладемо туди ж чай, цукор. Швидко заливаємо молоком з водою, помішувати.

Доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, проціджуємо через ситечко і наливаємо в чашку.

4. М'ятний чай з шоколадом

Складові:

• Чорний шоколад 60% - 50 г
• Чорний чай - 5 г
• М'ята - невеликий пучок
• Вершки 22% - 150 мл
• Цукор - 2 ч. Ложка

Спосіб приготування:

У чайник кладемо чорний чай, м'яту, заливаємо окропом, залишаємо настоюватися 5 хвилин.

Тим часом, ламаємо шоколад на дрібні шматочки, кладемо в сотейник, заливаємо вершками і помішувати до повного розчинення шоколаду.

Коли шоколад розчинитися, то вливаємо до нього м'ятний чай, перемішуємо, знімаємо з вогню. Далі, чай проціджуємо і розливаємо по чашках.

5. Чай масала

Складові:

• Вода - 500 мл
• Гвоздика - 6 шт.
• Чорний чай - 2 ст. ложка
• Кориця - ½ ч. Ложка
• Кардамон - 4 коробочки
• Цукор - за смаком

Спосіб приготування:

Кладемо в каструлю прянощі, заливаємо водою, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню на 10 хвилин.

Кидаємо чай, знову доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, проціджуємо.

Чай розливаємо по чашках і кидаємо в кожну чашку по 2 зернятка кардамону.

Нагадаємо, рецепт справжнього коктейлю просекко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", рецепт смачного гарячого глінтвейну дійшов до нас із стародавньої куховарської книги якогось Апіциуса.

Також "Знай.uа" писав, рецепт найцікавішого коктейлю - гоголь-моголь з вишнею.