Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порції: 1 літр

Інгредієнти:

350 г яблук
1.3 кг сливи
2 апельсина
800 г гранульованого або лимонного цукру
2 лимона, тільки сік
2 ч. л. їстівних золотих блискіток

Приготування:

Популярні новини зараз
Перехід на шестиденку та навчання літом: школярів очікують зміни Пенсія подорожчає часом: на українців 60+ чекає великий перегляд правил вже з 1 січня 2026 року Податкова взялася за власників житла: змусять пояснювати кожну копійку Можна не платити: українцям скасували дві комунальні платіжки
Показати ще

1. Очищаємо яблука і кладемо в каструлю. Накриваємо водою об'ємом 500 мл, доводимо до кипіння і варимо близько 15 хвилин, або поки вода майже не випарується.

2. Між тим, нарізаємо сливи, потім додаємо в каструлю апельсиновий сік і доводимо до кипіння, часто помішуючи, поки плід не пом'якшиться. Готуємо протягом приблизно 15 хвилин, або поки фрукти не розваляться.

3. Додаємо цукор і лимонний сік, доводимо до кипіння, потім варимо до тих пір, поки суміш не досягне 104 ° на термометрі цукру. Часто перемішуємо суміш, так як вона може горіти на дні.

4. Перемішуємо з апельсиновим соком і блискітками, потім прибираємо з вогню.

5. Насипаємо ложкою в чисті, гарячі банки і негайно закриваємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт ароматного яблучного пирога з корицею.