Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 30 хвилин-1 годину
Порції: 8

Інгредієнти:

200 г масла
200 г цукру
3 великих яйця
50 г борошна
125 г мигдалю
2 лимона (сік 1 і дрібно натерта цедра 2)
Для крему:
1 лимон, тільки сік
5-6 столових ложки цукрової пудри

Приготування:

Популярні новини зараз
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Показати ще

1. Розігріваємо духовку до 180 °. Змащуємо основу і бічні сторони круглої форми для випічки 20-22 см викладаємо нижню частину пекарським пергаментом.

2. Збиваємо разом масло і цукор до легкої і пухкої консистенції, використовуючи міксер або дерев'яну ложку. Повільно взюиваем яйця, по одному за раз. Коли яйця повністю включені, додаємо борошно, потім мигдаль і лимонну цедру.

3. Викладаємо суміш у форму для випічки. Випікаємо протягом 35-40 хвилин.

4. Поки пиріг все ще гарячий, протикаємо його паличкою, зробивши близько 15 отворів. Поливаємо лимонним соком отвори.

5. Щоб зробити глазур, змішуємо лимонний сік, трохи за раз, цукрову пудру, щоб зробити гладку пасту. Видаляємо торт з форми і поливаємо глазур'ю зверху, потім подаємо.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт смаженої свинини з імбирем і соєвим соусом.