Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 12 шт

Інгредієнти:

Для тіста:
150 г борошна
100 г холодного масла
1 яйце
Для начинки:
2 ст. л. соняшникової олії
4 смужки бекону
2 яйця
4 ст. л. майонезу
сіль і свіжий мелений чорний перець
6 перепелиних яєць
свіжа рукола

Приготування:

Популярні новини зараз
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

1. Для тіста змішуємо борошно і масло в кухонному комбайні до тих пір, поки суміш не буде схожа на сухарики.

2. При працюючому комбайні додаємо збите яйце і змішуємо, поки суміш не почне збиратися разом в кулі. Перетворюємо тісто в кульку і злегка згладжуємо.

3. Кладемо тісто на поверхню борошна і використовуючи різак розміром 7,5 см, вирізаємо 12 патронів. Використовуємо їх, щоб покрити форму з 12 отворами.

4. Проколюємо тісто виделкою і заморожуємо протягом однієї години.

5. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

6. Випікаємо канапе протягом 15-18 хвилин. Виймаємо з духовки і охолоджуємо.

7. Для начинки нагріваємо масло в маленькій антипригарній сковороді і обсмажуємо бекон на середньому вогні 1-2 хвилини з кожного боку до хрусткої скоринки.

8. Змащуємо курячі яйця майонезом, додавши сіль і чорний перець за смаком.

9. Наповнюємо сумішшю канапе.

10. Нарізаємо яйця навпіл і ставимо зверху. Додаємо смужку бекону до кожного з них і прикрашаємо канапе руколою.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт густого супу із селери.