Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 10-30 хвилин
Порції: 12 шт
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
Для тіста:
150 г борошна
100 г холодного масла
1 яйце
Для начинки:
2 ст. л. соняшникової олії
4 смужки бекону
2 яйця
4 ст. л. майонезу
сіль і свіжий мелений чорний перець
6 перепелиних яєць
свіжа рукола
Приготування:
1. Для тіста змішуємо борошно і масло в кухонному комбайні до тих пір, поки суміш не буде схожа на сухарики.
2. При працюючому комбайні додаємо збите яйце і змішуємо, поки суміш не почне збиратися разом в кулі. Перетворюємо тісто в кульку і злегка згладжуємо.
3. Кладемо тісто на поверхню борошна і використовуючи різак розміром 7,5 см, вирізаємо 12 патронів. Використовуємо їх, щоб покрити форму з 12 отворами.
4. Проколюємо тісто виделкою і заморожуємо протягом однієї години.
5. Розігріваємо духовку до 200 градусів.
6. Випікаємо канапе протягом 15-18 хвилин. Виймаємо з духовки і охолоджуємо.
7. Для начинки нагріваємо масло в маленькій антипригарній сковороді і обсмажуємо бекон на середньому вогні 1-2 хвилини з кожного боку до хрусткої скоринки.
8. Змащуємо курячі яйця майонезом, додавши сіль і чорний перець за смаком.
9. Наповнюємо сумішшю канапе.
10. Нарізаємо яйця навпіл і ставимо зверху. Додаємо смужку бекону до кожного з них і прикрашаємо канапе руколою.
На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт густого супу із селери.