Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 10 шт.

Інгредієнти:

300 г темного шоколаду
200 г борошна
200 г свіжого цукру мусковадо
6 ст. л. какао
150 мл соняшникової олії, плюс трохи для додаткового змащення
284 мл крему
2 яйця
1 ч. л. екстракту ванілі

Популярні новини зараз
Оштрафують навіть тих, хто вже оновив дані – кого повторно чекають в ТЦК Українці в паніці змітають із полиць пристрої для зарядки: ціни починають не кусатися, а з'їдати Усі надії лише на індексацію: як в Україні зміняться пенсії у 2025 році Українці отримають від ПФУ нові виплати, і це не пенсія: кому прийдуть додаткові гроші
Показати ще

Приготування:

1. Нагріваємо духовку до 180 °градусів. Збиваємо шоколад на дрібні шматочки в кухонному комбайні. У великій мисці змішуємо борошно, цукор, какао, масло, 100 мл вершкового крему, яйця, ваніль і 100 мл води. А потім швидко перемішуємо в 100 г шоколаду. Поділяємо між 10 формочками, потім випікаємо протягом 20 хвилин.

2. Щоб зробити глазур, кладемо шоколадні шматочки, сметану і 3 столові ложки цукру в маленьку каструлю. Нагріваємо акуратно, помішуючи, поки шоколад не розтане. Охолоджуємо в холодильнику і наносимо на кекси.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт імбирного "соку".