Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порції: 4-6

Інгредієнти:

100 г паніровачних сухарів
4 подрібнених ягід ялівцю
160 г маслин, фаршировані фетою
3 ст. л. борошна
1 яйце
300 мл рослинного масла
Для майонезу:
2 ч. л. сухого вермуту
100 г майонезу
1 ч. л. лимонного соку

Популярні новини зараз
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Показати ще

Приготування:

1. Подрібнюємо панірувальні сухарі з допомогою качалки або в кухонному комбайні. Накладаємо в неглибоке блюдо з ягодами, потім приправляємо і відкладаємо. Кидаємо оливки в борошно. Поміщаємо збите яйце у велику миску, додаємо оливки і переміщаємо їх навколо, щоб покрити. Повертаємо їх один за іншим в суміші хлібної крихти, потім кладемо на тарілку.

2. Нагріваємо масло на великій каструлі до 180 °, потім обсмажуємо маслини протягом 1-2 хвилин або до золотистого і шиплячих. Зливаємо на кухонну папір і залишаємо на кілька хвилин, поки вони будуть дуже гарячими.

3. Щоб приготувати майонез, змішуємо вермут з майонезом і лимонним соком. Подаємо теплими, обсмаженими у фритюрі поруч з майонезом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт салату з козячим сиром і горіховим хлібом.