Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 25 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

2 x 150 г порцій морської форелі, шкіра на
20 г приправлена борошно
50 г масла з кімнатною температурою
Для горохової сальси:
25 г сала або ріпакової олії
50 г смугастого бекону, нарізаного кубиками
3 ст. л. ріпакової олії
1 ч. л. каперсів, осушених і промитих
цедру ½ лимона, плюс 1 ч. л. соку
1 зелений чилі
½ ч. л. чистого меду
100 г гороху
1 ст. л. нарізаного кропу
80 г високоякісного кремового масла, збитого

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Приготування:

1. Кладемо форель, зі шкірою вниз, в борошно. Використовуючи ваші руки, накриваємо кожне філе хорошим шаром масла. Переносимо в піддон для випічки, на шкірі вгору, потім відкладаємо.

2. Щоб зробити сальсу, розплавляємо сало або зігріваємо масло в сковороді на повільному вогні. Акуратно обсмажуємо бекон до хрусткої скоринки - близько 15 хвилин. Піднімаємо його з допомогою щілинної ложки і залишаємо на кухонній папері. Додаємо масло, каперси, лимонну цедру і сік, чилі і мед в жир бекону, що залишився на сковороді. Акуратно промиваємо 2-3 хвилини, щоб наповнити всі смаки.

3. Нагріваємо гриль до середньої, близько 200 °. Кладемо рибу протягом приблизно 8-10 хвилин.

4. У ступці акуратно раздавливаем горох, потім додаємо їх в теплу пов'язку разом з кропом. Змішуємо, додаємо дрібку солі, потім кладемо свою рибу на сервірувальну тарілку. Кладемо ложку на сальсу, посипаємо шматками бекону зверху і подаємо з невеликим збитим кремом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт корисного овочевого пирога.