Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порції: 2

Інгредієнти:

2 червоних чилі
1 маленька червона цибуля
2½ см свіжого кореня імбиру
1 ст. л. рослинної або соняшникової олії
1 ч. л. чорного гірчичного зерна
½ ч. л. насіння пажитника
14 листків каррі, свіжі або сушені
½ ч. л. куркуми
½ ч. л. чорного перцю
250 г креветок
150 мл знежиреного кокосового молока
Для подачі:
лайм
нарізаний свіжий коріандр
свіжий варений рис басматі

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Приготування:

1. У кухонному комбайні подрібнюємо чилі, цибулю і імбир з 3 ст. л. води в гладку пасту - вам, можливо, доведеться зішкребти її по боках.

2. Нагріваємо олію у важкій каструлі або сковороді вок. Потім кидаємо насіння гірчиці і пажитника, листя каррі і смажимо 10 секунд. Додаємо пасту, і готуємо протягом приблизно 5 хвилин.

3. Додаємо куркуму і перець і перемішуємо спеції на кілька секунд, перш ніж додати креветки. Вливаємо кокосове молоко і доводимо до кипіння, весь час помішуючи. Молоко буде приймати жовтий колір від куркуми. Готуємо протягом 1 хвилини, поки все не прогріється. Посипаємо свіжим коріандром і подаємо з рисом.

На порталі Знай.ua ви також можете знайти рецепт смажених креветок зі шпинатом і перцем.