Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 2 години 30 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
1 баклажан
2 кабачка
450 г помідорів чері
1 червоний перець
9 готових листів для лазаньї
1 головка цибулі
2 зубчики часнику
2 ст. л. листя базиліка
3 ст. л. оливкової олії
50 г маслин без кісточок
1 ст. л. каперсів
75 г сиру моцарелла
35 г борошна
40 г вершкового масла
570 мл молока
1 лавровий лист
4 ст. л. тертого пармезану
мускатний горіх, сіль і перець за смаком
Приготування:
1. Баклажани і кабачки нарізаємо кубиками. Солимо і кладемо в друшляк, накриваємо тарілкою і кладемо вантаж. Залишаємо так на годину, щоб стік весь сік.
2. Помідори очищаємо від шкіри, перець очищаємо від насіння і нарізаємо кубиками. Цибулю подрібнюємо.
3. Викладаємо помідори, баклажани, кабачки, перець і цибулю на деко, приправляємо часником, базиліком, оливковою олією. Ретельно перемішуємо і запікаємо при 240 градусах протягом 30-40 хвилин. Коли овочі готові, посипаємо їх маслинами та каперсами.
4. Для соусу в каструлі змішуємо борошно, вершкове масло, молоко, кладемо лавровий лист, мускатний горіх, сіль і перець. Далі варимо на середньому вогні, постійно помішуючи до закипання. Коли соус загусне, робимо менший вогонь і варимо ще 2 хвилини. Додаємо 3 столові ложки пармезану.
5. Вливаємо чверть соусу у форму для випікання і викладаємо третину овочів. Посипаємо третю моцарели і накриваємо листами для лазаньї. Повторюємо все спочатку, завершуємо шаром з соусу, посипаємо пармезаном.
6. Випікаємо протягом 25-30 хвилин до утворення золотистої скоринки.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт гречаників з дитинства.