Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 год
Порції: 12
Інгредієнти:
100 мл води
1 г солі
30 г вершкового масла
2 яйця
150 мл молока
1 яєчний жовток
30 г цукру
10 г борошна
10 г кукурудзяного крохмалю
½ штуки ванільного стручка
гіркий шоколад за смаком
Приготування:
1. Додаємо в каструлю воду, 30 г вершкового масла і цукор і доводимо до кипіння. Потім додаємо борошно і швидко перемішуємо до однорідності. Готуємо тісто на вогні близько 2 хвилин. Прибираємо з вогню і по одному розбиваємо яйця, ретельно перемішуємо. Далі з допомогою кондитерського мішка висаджуємо на пергамент невеликі кульки і випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Потім відкриваємо на пару секунд і випікаємо ще 15 хвилин.
2. Щоб зробити крем цукор ділимо навпіл, одну частину додаємо до молока, туди ж кладемо ваніль. Другу частину розтираємо з жовтками. На середньому вогні розвгріваємо молоко. До жовтків додаємо борошно і крохмаль, змішуємо віночків і вливаємо 50 мл трохи теплого молока. Інше молоко доводимо до кипіння і виливаємо до жовтків. Потім всю масу виливаємо назад в каструлю і на середньому вогні доводимо до загусання, постійно помішуючи.
3. У профитролях робимо невеликі дірочки і заповнюємо їх кремом.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт запеченої овочевий лазаньї.