Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 12

Інгредієнти:

100 мл води

Популярні новини зараз
Синоптики прогнозують нову хвилю спеки в Україні: як вберегтись Перевірте свій "Резерв+": кому терміново потрібно в ТЦК Накриє "золотий дощ" або ж хвиля кохання: які 3 знаки Зодіаку будуть найщасливішими наприкінці липня Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

1 г солі

30 г вершкового масла

2 яйця

150 мл молока

1 яєчний жовток

30 г цукру

10 г борошна

10 г кукурудзяного крохмалю

½ штуки ванільного стручка

гіркий шоколад за смаком

Приготування:

1. Додаємо в каструлю воду, 30 г вершкового масла і цукор і доводимо до кипіння. Потім додаємо борошно і швидко перемішуємо до однорідності. Готуємо тісто на вогні близько 2 хвилин. Прибираємо з вогню і по одному розбиваємо яйця, ретельно перемішуємо. Далі з допомогою кондитерського мішка висаджуємо на пергамент невеликі кульки і випікаємо 15 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці. Потім відкриваємо на пару секунд і випікаємо ще 15 хвилин.

2. Щоб зробити крем цукор ділимо навпіл, одну частину додаємо до молока, туди ж кладемо ваніль. Другу частину розтираємо з жовтками. На середньому вогні розвгріваємо молоко. До жовтків додаємо борошно і крохмаль, змішуємо віночків і вливаємо 50 мл трохи теплого молока. Інше молоко доводимо до кипіння і виливаємо до жовтків. Потім всю масу виливаємо назад в каструлю і на середньому вогні доводимо до загусання, постійно помішуючи.

3. У профитролях робимо невеликі дірочки і заповнюємо їх кремом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт запеченої овочевий лазаньї.