Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 12

Інгредієнти:

500 г готових листів для лазаньї

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

1 кг яловичого фаршу

450 г томатної пасти

3 головки цибулі

2 зубчики часнику

500 мл вершків

100 мл горілки

250 г пармезану

250 г сиру моцарелла

3 ст. л. меленого імбиру

20 г вершкового масла

Приготування:

1. Змішуємо разом фарш і імбир, викладаємо на деко і прогріваємо в духовці, періодично помішуючи, щоб він трохи змінив колір.

2. Цибулю дрібно нарізаємо і злегка обсмажуємо на сковороді. Додаємо часник і смажимо ще 1 хвилину, безперервно помішуючи.

3. У глибоку каструлю виливаємо томатну пасту і додаємо окропу щоб вийшла консистенція негустої сметани. Кип'ятимо, і потім додаємо вершки, сіль і перець, ще раз доводимо до кипіння. Вливаємо горілку і відразу ж додаємо 100 г пармезану. Готуємо на вогні 10 хвилин, постійно помішуючи. Потім додаємо в каструлю фарш і цибулю з часником. Гарненько перемішуємо і готуємо на повільному вогні 10 хвилин.

4. Деко змащуємо олією, додаємо на дно трохи соусу і рівномірно розподіляємо його. Викладаємо листи лазаньї, потім шар соусу, моцарелу і тертий пармезан. Повторюємо теж саме 2 рази.

5. Розігріваємо духовку до 200 градусів і запікаємо протягом 40 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт найсмачніших рогаликів з джемом.