Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 година 30 хвилин
Порції: 5
Інгредієнти:
550 г борошна
400 мл молока
115 г вершкового масла
5 г дріжджів
10 г цукру
7 мл рослинного масла
11 г крупної солі
580 г сулугуні
170 г сиру
10 г сметани
1 яйце
Приготування:
1. Просіваємо борошно в глибоку миску, додаємо дріжджі, сіль, цукор, молоко, масло і 20 г вершкового масла. Перемішуємо до однорідності. Потім накриваємо тісто і оставяем на 30-40 хвилин. Тісто розділяємо на 5 порцій.
2. Для начинки натираємо на тертці весь сир, змішуємо його з яйцем і додаємо 20 г вершкового масла.
3. Кожну порцію тіста посипаємо борошном і розкачуємо коло товщиною 5 мм. Робимо по периметру проколи зубочисткою. У центр кожного кола кладемо 150 г сирної начинки. З'єднуємо і защипуємо.
4. Далі викладаємо хачапурі по периметру і укладаємо сухі, не змащені малсом форми. Кладемо по 70 г сулугуні і таку ж кількість масла.
5. Розігріваємо духовку і випікаємо хачапурі протягом 10 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт молочного супу з пшоном.