Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 1 год
Порції: 6
Інгредієнти:
- 1 куряча грудка
- 300 г печериць
- 100 г ріпчастої цибулі
- 3 яйця
- 100 г твердого сиру
- майонез за смаком
- 1 пучок зелені петрушки
Приготування:
Сьогодні ми приготуємо швидкий і смачний рецепт салату шарами. Листковий салат з куркою і печерицями - це рецепт, який знають і люблять усі господині. Листкові салати з курки мають безліч варіантів. Їх готують з маринованими, свіжими або консервованими грибами, додають помідори. Доповнюють сиром і тертою морквою. Ми пропонуємо вам класичний і простий рецепт листкового грибного салату з курячою грудинкою, смаженої або запеченої в духовці, сиром, яйцями, цибулею і майонезом.
- При готуванні листкових салатів першу чергу змішуємо спеції і сіль.
- Курячу грудку обваляти в отриманій суміші і загорнути у фольгу.
- Приготувати курячу грудку в духовці при температурі 170 градусів близько 35-40 хвилин (або до готовності).
- Поки запікається куряча грудка, приготуйте гриби (мариновані, прості, заморожені), краще всього печериці для салату. Дрібно наріжте цибулю, з печериць злийте рідину. Обсмажте цибулю з грибами на рослинній олії до готовності лука.
- Запечену або варену курку охолодити, нарізати кубиками і викласти рівним шаром в салатник. Змастити сіточкою майонезу. Курка повинна як слід просочитися.
- На шар відвареної курки яйця натерти на тертці і викласти на курку.
- Змастити цей шар салату тонкою сіточкою майонезу.
- Зверху на яйця викласти обсмажених з цибулею грибів.
- Сир натерти на тертці і викласти на гриби. Замість твердого сиру можна додати моцарелу, адигейський сир, слабосолону бринзу. Можна додати ще свіжих овочів.
- Зелень дрібно порубати і посипати салат зверху. Витримати курячий салат в холодильнику не менше 1 години, щоб він остудився і як слід просочився. Дуже смачний святковий салат з філе і грибочками готовий. Подавати його можна до будь-якого столу, в пиалках або тарталетках.