Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порції: 6

Інгредієнти:

8 яєчних жовтків

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

1 кг листкового тіста

250 г вершкового масла

20 мл рослинного масла

250 г цукру

2 лимона

щіпка солі

20 г цукрової пудри

Приготування:

1. Листкове тісто розкачуємо до товщини 2-3 мм.

2. Кондитерським кільцем вирізаємо з тіста кружки діаметром 8-10 см, викладаємо їх у формочки для мафінів, змазані рослинним маслом, формуючи з тіста кошики. Залишаємо в холодильнику на 20 хвилин.

3. У сотейнику кип'ятимо воду і зменшуємо вогонь. Далі ставимо на нього глибоку мисочку, наливаємо в неї жовтки і пересипаємо цукор, додаємо дрібку солі. Віночком перемішуємо суміш в мисці щоб крем зугустів. Додаємо лимонний сік і збиваємо до тих пір, поки крем не загусне. Знімаємо миску з вогню і додаємо нарізане дрібними кубиками вершкове масло.

4. Кремом наповнюємо кошики з тіста. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо 15-20 хвилин. При подачі посипаємо цукровою пудрою.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ніжного торта-суфле з сиром.