Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 2 години 50 хвилин
Порції: 12
Інгредієнти:
505 г борошна
750 мл молока
сіль за смаком
160 г цукру
60 г вершкового масла
4 яйця
6 яєчних жовтків
40 г какао
15 г свіжих дріжджів
200 г шоколаду
1 стручок ванілі
Приготування:
1. 250 мл молока наливаємо в каструлю, підігріваємо до температури тіла. Далі втираємо дріжджі в борошно до утворення дрібної крихти. Потім також втираємо масло, додаємо сіль, 40 г цукру, 2 яйця і молоко. Додаємо 25 г какао. Вимішуємо тісто і залишаємо, накривши на 45 хвилин.
2. Для крему збиваємо 6 жовтків, 70 г цукру і 5 г борошна. Нагріваємо 500 мл молока з ваніллю і 50 г цукру. Коли почне кипіти знімаємо з вогню. Поступово вливаємо молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи. Доводимо соус до кипіння і варимо 2 хвилини. Охолоджуємо крем і присипаємо цукром, щоб не утворилася плівка.
3. На присипаній борошном поверхні формуємо з тіста прямокутник. Змащуємо його кремом і посипаємо шоколадом. Скачуємо тісто в рулет, починаючи з довгого краю. Гострим ножем нарізаємо його на шматки по 2 см і викладаємо на деко. Зверху змащуємо яйцем, збитим із сіллю і залишаємо на 1,5 години.
4. Розігріваємо духовку до 250 градусів. Ставимо в духовку плюшки і зменшуємо до 180 градусів. Випікаємо 12-15 хвилин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт рагу з гарбуза і курячого філе.