Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 2 години 50 хвилин

Порції: 12

Інгредієнти:

505 г борошна

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

750 мл молока

сіль за смаком

160 г цукру

60 г вершкового масла

4 яйця

6 яєчних жовтків

40 г какао

15 г свіжих дріжджів

200 г шоколаду

1 стручок ванілі

Приготування:

1. 250 мл молока наливаємо в каструлю, підігріваємо до температури тіла. Далі втираємо дріжджі в борошно до утворення дрібної крихти. Потім також втираємо масло, додаємо сіль, 40 г цукру, 2 яйця і молоко. Додаємо 25 г какао. Вимішуємо тісто і залишаємо, накривши на 45 хвилин.

2. Для крему збиваємо 6 жовтків, 70 г цукру і 5 г борошна. Нагріваємо 500 мл молока з ваніллю і 50 г цукру. Коли почне кипіти знімаємо з вогню. Поступово вливаємо молоко в яєчну суміш, постійно помішуючи. Доводимо соус до кипіння і варимо 2 хвилини. Охолоджуємо крем і присипаємо цукром, щоб не утворилася плівка.

3. На присипаній борошном поверхні формуємо з тіста прямокутник. Змащуємо його кремом і посипаємо шоколадом. Скачуємо тісто в рулет, починаючи з довгого краю. Гострим ножем нарізаємо його на шматки по 2 см і викладаємо на деко. Зверху змащуємо яйцем, збитим із сіллю і залишаємо на 1,5 години.

4. Розігріваємо духовку до 250 градусів. Ставимо в духовку плюшки і зменшуємо до 180 градусів. Випікаємо 12-15 хвилин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт рагу з гарбуза і курячого філе.