Час підготовки: менше 30 хвилин
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧас приготування: 55 хвилин
Порції: 6
Інгредієнти:
- 4 курячі ніжки
- 5 ст. л. соєвого соусу
- 1 ст. л. меду
- 2 ст. л. насіння кунжуту
- 3 зубчики часнику
- 3 с. л. оливокового масла
- прянощі за смаком
Приготування:
Сьогодні ми покажемо вам як приготувати найкращий і найсмачніший рецепт курячих ніжок у соєво-медовому маринаді просто і швидко. Маринувати курку ми будемо в меду і соєвому соусі. Запекти страву можна з часником. Смачно виходять не тільки мариновані ніжки, але і стегна і взагалі смажена або запечена курочка з медом - завжди до речі. Ми покажемо вам самий простий класичний рецепт, але ви можете замаринувати її в гірчичному соусі, доповнити стейк кунжутом, картоплею, додати трохи лимона в медовий соус. Готувати можна в духовці на сковороді, в рукаві і навіть в мультиварці. Куряча ніжка з медовим соусом - це універсальне блюдо, яке сподобається кожному. Спробуйте, і точно не пошкодуєте.
- В тарілці змішуємо масло і кунжутову насінинку, улюблені приправи.
- Чистимо часник, тиснемо його, перемішуємо з маслом.
- Заливаємо соєвий соус, знову перемішуємо.
- Чистою ложкою зачерпываем мед і вмішуємо в маринад. Заважаємо, поки не доб'ємося однорідної консистенції.
- Рясно обмазуємо маринадом ніжки, укладаємо в будь-яку тару і прибираємо в холодильник на 2 години.
- На деко наливаємо трохи олії, розмазуємо по всій площі. Курячі ноги перекладаємо на протвенный лист і доводимо до готовності при 200 градусах за 40-50 хвилин. Якщо ви боїтеся, що за цей час рум'яна кірочка з'явиться, а всередині м'ясо буде сире, то просто додайте 0,5 склянки води. Запікати курку можна також на багатті в клярі, або в гострому соусі.
- Викладаємо запечені або смажені окорочки на зелений лист салату, нарізаємо часточками свіжий помідор.
- Завершити цю красу можуть відварні четвертинки картоплі. Смачне і просте блюдо готове. Приємного апетиту!