Нарешті можна їсти досхочу без докорів совісті. Все тому, що наступають такі довгоочікувані православні весняні свята.Потрібно почекати зовсім трохи і можна буде уплітати за обидві щоки смачні млинці, адже гряде Масляна.

Масляна 2019: дати святкування і звичаї

Треба зазначити, що дати церковних свят з року в рік змінюються, вони просто не припадають на ті ж дати, що і в попередньому, наприклад. Є логорифми за яким можна дізнатися коли ж буде Масляна, але це все до того заплутано, що легше написати в пошуковій стрічці запит і вам неодмінно видасть : з 4 по 10 березня.

Для тих, хто все-таки хоче перевірити достовірність інформації от як можна відрахувати дні : необхідно відняти від дати Великодня 56 днів: 48 днів Великого посту і тиждень самої Масниці. Таким чином ви все одно відрахуєте тиждень у період з 4 по 10 березня.

Масляний тиждень має свої празники в празниках, адже кожен день це певна традиція.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Понеділок : у цей день варто зібратися у колі сім'ї за багато заставленим столом, обов'язково, повинні служити прикрасою млинці, адже це і є символ самого свята.

Вівторок : його варто провести весело. Можна піти покататися на санках або конях. Також у цей день можна влаштовувати гучні забави і свататися до незаміжніх дівчат.

Середа : саме час для зятя провідати свою тещу. У свою чергу вона повинна його нагодувати млинцями.

Четвер : його ще називають "широкий четвер" цей день увібрав в себе звичаї понеділка і вівторка. В цей день варто веселитися, але так само і не забувати про сім'ю.

П'ятниця : час для зятей щоб віддячити своїх тещ.

Субота : це дівочий день. Всі подруги і родички збираються в одному будинку і влаштовують веселощі.

Неділя : або інша назва "прощена неділя". В цей день прощаються всі гріхи і сварки. Варто попросити вибачення у тих, кому ви, можливо, насолили. Також в неділю проводжають Масляну і спалюють її солом'яне Опудало.

Рецепт вдалих і тонких млинчиків на Масленцу

Склад:

  • молоко - 500 мл
  • борошно - 300 г
  • яйця - 5 шт.
  • цукор - 1 ст. л.
  • сіль - щіпка

Як готувати:

  1. Збий яйця.
  2. Влий в яєчну суміш молоко і продовжуйте збивати.
  3. Постійно помішуючи, додаємо в миску борошно, сіль і цукор.
  4. Гарненько перемішай всі інгредієнти до однорідності і залиш приблизно на півгодини (тісто повинне вийти консистенції рідкої сметани).
  5. Обсмаж на розігрітій сковороді на рослинному маслі.

Кращі варіанти начинки для млинців

Кращі відповідно смачні. Але всі знають : на смак і колір нікому не догодиш. Тому чим більше варіантність і вибір начинок, тим довше будуть голосити про те яка ж ви чудова хазяйка.

5 варіантів солодкої начинки для млинців на Масляну

  • Банани. Млинці з бананами - це дуже простий і просто шалено смачний десерт, від якого всі твої близькі точно будуть в захваті. Наріж кружечками банани, карамелізуй їх з маслом і цукром - і ідеальна солодка начинка готова! Так само ти можеш зробити міні трубочки-млинці просто загорнувши нарізаний кубиками банан в млинець.

  • Шоколадна паста. Варіант для ласунів. Вибираючи цей вид начинки, переконайся, що млинці самі по собі не дуже солодкі, щоб не було занадто.Краще додати побільше щипотку солі і мінімум цукру. Солоний млинець з солодкої пастою - краще не придумаєш.

  • Сир з ваніллю. Якщо ти - не любителька солоного сиру, сміливо роби сирні налисники з цукром. З'єднай свіжий сир, цукор, ваніль і ретельно перемішай всі інгредієнти.Не забудь про різні добавки : курага,ізюм,чорнослив,цукати,фініки,горіхи. Варто лише спробувати.

  • Яблука і мед. Класичний варіант начинки - дуже ніжний і смачний. Як і банани, яблука потрібно карамелізувати. Намаж налисники медом і виклади зверху карамелізовані яблука. Акуратно загорни млинці і подавай на стіл.Варто не забувати про ягоди. Якщо в морозилці завалялися заморожені - зроби з них домашній джем або додай до яблучної начинки.

  • згущене молоко. Знову ж, простіше не буває, але зате як смачно! Щоб врівноважити солодкість згущеного молока, можеш додати дрібно нарізану м'яту.

5 варіантів солоної начинки для млинців на Масляну

  • Гриби з цибулею. Класичне поєднання, яке завжди буде актуально на столі - просто і смачно. Для приготування цієї начинки тобі знадобляться лише гриби (можна звичайні печериці), цибулю, сіль, перець і спеції.

  • Сьомга з вершковим сиром. Дуже вишуканий варіант начинки, який перетворить звичайні млинці на справжній делікатес. Намаж налисники вершковим сиром, зверху виклади слайси слабосоленої сьомги, загорни і розріж на кілька частин. Перед подачею прикрась зеленню.

  • Ікра. Мабуть, саме дороге задоволення, але раз у рік, на Масницю можна себе побалувати. Просто вибери ікру за смаком (червону або чорну), рівномірно розподіливши по налистнику і загорни його. Розріж кожен налисник на кілька шматочків і подавай до столу разом з іншими видами.

  • Копчена курка з сиром. Дуже смачний і ситний варіант начинки, який, до того ж, не вимагає ні зусиль, ні зайвих витрат. Наріж копчену курочку тонкими смужками, додай до неї соус або зелень за смаком, натертий сир і викласти на млинці.

  • Сир і кріп. Бюджетно, але неверотяно смачно! Змішай свіжий сир з дрібно нарізаним кропом і сіллю і добре перемішай. Рівномірно розподіли по налистнику і загорни його. Такі млинці можна подавати як цілими, так і порізані на кілька шматочків; як холодними, так і трохи підігрітими в мікрохвильовій печі.

Смачною і світлої Масляної вам!

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав про те де і як українці святкуватимуть Масляну 2019.

Також "Знай.ua" інформував про святі 15 лютого - Стретення Господнє.

Раніше "Знай.ua" сповіщав про погоду на прийдешні свята. Що нам кажуть синоптики.