Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

100 мл рисового оцту

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

½ кг жасминового рису

50 г тростинного цукру

100 г руколи

50 мл кунжутного масла

12 зубчиків часнику

3 ст. л. рибного соусу

2 лимона

½ кг креветок

50 г кінзи

Приготування:

1. В окрему каструлю ставимо варитися рис. Розігріваємо вок, вливаємо туди кунжутне масло, обсмажуємо в ньому подрібнений часник.

2. Вичавлюємо в вок сік двох лимонів, додаємо рибний соус, оцет для суші, цукор і креветки. Тушкуємо все, поки бульйон не почне кипіти.

3. Рис варимо протягом 13 хвилин.

4. У киплячий бульйон кидаємо рукколу, кінзу і всипаємо рис разом із залишками води. Перемішуємо рис і креветки з бульйоном. Накриваємо сковороду кришкою і даємо постояти 2-3 хвилини.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт баклажанів по-китайськи.