Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 40 хвилин

Порції: 3

Інгредієнти:

6 шт. картоплі

Популярні новини зараз
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

1 куряче яйце

250 г борошна

250 г сиру бринза

100 мл рослинного масла

3 зубчики часнику

1 пучок петрушки

1 пучок зеленої цибулі

2 буряка

150 г сметани

сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Очищаємо відварний буряк, натираємо на дрібній тертці, додаємо подрібнений часник, заправляємо сметаною, солимо за смаком. Охолоджуємо.

2. Картоплю очищаємо і варимо до готовності. Готову картоплю розминаємо товкачиком, даємо охолонути, солимо за смаком. Потім вбиваємо яйце, додаємо борошно, добре перемішуємо - повинно вийти однорідне тісто.

3. Бринзу розминаємо виделкою, додаємо подрібнені зелень і часник, добре перемішуємо.

4. З картопляного тіста мокрими руками формуємо круглі коржі, укладаємо на кожну ложку начинки, защипуємо краю, занурюємо в сухарях або борошні і обсмажуємо на розігрітій олії з двох боків до рум'яної скоринки.

5. Укладаємо в миску, накриваємо кришкою і даємо постояти 15 хвилин.

6. Подаємо пиріжки теплими з гарячим м'ясним або курячим бульйоном і буряково-сметанним соусом.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт ніжних шоколадних бісквітів.