Час приготування: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 3

Інгредієнти:

  • 3 свіжих скумбрії
  • 1 лимона
  • 4 ст. л. кропу
  • сіль і перець за смаком
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 3 помідора
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. червоного винного оцту
  • 1 ст. л. цукру
  • 4 ст. л. оливкової олії

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Приготування:

  1. Перед вами приголомшливий рецепт скумбрії по-селянськи запеченої в духовці. Таку рибку готувати дійсно дуже легко і просто, а можна подавати до будь-якого приводу і на святковий стіл і до звичайної вечері. Спробуйте і вам точно сподобається.
  2. Для приготування запеченої скумбрії нам знадобляться такі інгредієнти: скумбрія цибуля, часник, помідор, томатна паста, червоний виннный оцет, цукор і оливкове масло. Приступимо.
  3. Для початку розігріваємо духовку до 190 градусів.
  4. Тепер скумбрію потрібно випатрати. Ретельно вимиваємо всередині і видаляємо кістки. На одній стороні робимо по 4-6 глибоких надрізів, рясно посипаємо рибу кропом, солимо, перчимо і в кожний надріз вставляємо підлогу кружечка лимона. Кладемо рибу на деко, обмазуємо оливковою олією і ставимо в духовку на 20 хвилин.
  5. Після цього томати заливаємо окропом, очищаємо від шкірки. Часник подрібнюємо, і обсмажуємо з 2 ст. л. оливкової олії. Нарізаємо цибулю і додаємо до часнику. Нарізаємо кубиками помідори, додаємо в сотейник, солимо і перчимо, тушкуємо 10 хвилин. Далі додаємо томатну пасту і кріп, накриваємо кришкою і готуємо ще 5 хвилин.
  6. Тепер в сковороду додаємо оцет і цукор, доводимо до кипіння. Далі вливаємо цю рідину до овочів. Пропускаємо соус через сито і залишаємо охолонути. З овочів робимо кульки і кладемо їх на тарілки.
  7. Рибу подаємо з соусом. Приємного апетиту!