Час приготування: 3 години
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПорції: 12
Інгредієнти:
4 ст.л. меду
3 яйця
4 склянки борошна
2 склянки цукру
1 ч.л. соди
800 г сметани
Приготування:
1. Беремо невелику мисочку, взбиваємо в ній яйця з содою.
2. Беремо глибоку каструлю, кладемо туди мед і 1 стакан цукру. Ставимо на повільний вогонь. На повільному вогні, помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Цукор на той час повністю розчиниться у меді.
4. Коли суміш почне повільно кипіти, додаємо в каструлю суміш яєць з содою, приготовлену в самому початку. 5. Швидко помішуючи ложкою, продовжуємо нагрівати суміш.
6. У масу невеликими порціями додаємо борошно. Ложкою замішуємо тісто.
7. Тісто розділяємо на 10 рівних частин, кожну з яких тонко розгортаємо.
8. З розкатаних пластів тіста потрібно вирізати круглі коржі. Як контур можна використовувати відповідну по діаметру тарілку.
9. Круглі коржі разом з обрізками ставимо в духовку, розігріту попередньо до 200 градусів.
10. Випікаємо рівно 5 хвилин, після чого виймаємо з духовки.
11. Коржі поки відставляємо, а обрізки руками перетираємо на крупну крихту.
12. Тепер необхідно приготувати крем. Сметану змішуємо зі склянкою цукру. Трошки збиваємо міксером до пишноти. Формуємо торт. На велику плоску тарілку кладемо перший корж і щедро змащуємо його кремом, формуємо торт, викладаючи коржі один на одного і промазуючи їх кремом. Мокрою крихтою необхідно гарненько обліпити торт з усіх боків, надаючи йому акуратну форму, згладжуючи нерівності і т.п.
13. Відправляємо торт в холодильник хоча б на 5-6 годин.
На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт смачних пиріжків з капустою.