Час приготування: 3 години

Порції: 12

Інгредієнти:

4 ст.л. меду

3 яйця

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

4 склянки борошна

2 склянки цукру

1 ч.л. соди

800 г сметани

Приготування:

1. Беремо невелику мисочку, взбиваємо в ній яйця з содою.

2. Беремо глибоку каструлю, кладемо туди мед і 1 стакан цукру. Ставимо на повільний вогонь. На повільному вогні, помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Цукор на той час повністю розчиниться у меді.

4. Коли суміш почне повільно кипіти, додаємо в каструлю суміш яєць з содою, приготовлену в самому початку. 5. Швидко помішуючи ложкою, продовжуємо нагрівати суміш.

6. У масу невеликими порціями додаємо борошно. Ложкою замішуємо тісто.

7. Тісто розділяємо на 10 рівних частин, кожну з яких тонко розгортаємо.

8. З розкатаних пластів тіста потрібно вирізати круглі коржі. Як контур можна використовувати відповідну по діаметру тарілку.

9. Круглі коржі разом з обрізками ставимо в духовку, розігріту попередньо до 200 градусів.

10. Випікаємо рівно 5 хвилин, після чого виймаємо з духовки.

11. Коржі поки відставляємо, а обрізки руками перетираємо на крупну крихту.

12. Тепер необхідно приготувати крем. Сметану змішуємо зі склянкою цукру. Трошки збиваємо міксером до пишноти. Формуємо торт. На велику плоску тарілку кладемо перший корж і щедро змащуємо його кремом, формуємо торт, викладаючи коржі один на одного і промазуючи їх кремом. Мокрою крихтою необхідно гарненько обліпити торт з усіх боків, надаючи йому акуратну форму, згладжуючи нерівності і т.п.

13. Відправляємо торт в холодильник хоча б на 5-6 годин.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт смачних пиріжків з капустою.