Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 6

Інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 1 склянка цукру
  • 2 курячих яйця
  • 1 склянка сметани
  • 0,5 склянки родзинок
  • 200 г вершкового масла
  • 1 ч. л. розпушувача тесту
  • 1 ч. л. ванільного цукру

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Приготування:

  1. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати один з кращих і найбільш простих рецептів випічки вдома. Ароматний кекс на сметані з родзинками готувати дуже швидко і просто, він виходить м'яким, ніжним. Відмінно підійде до чаю, на святковий стіл або в якості подарунка.
  2. Для приготування цього дивовижного кексу нам знадобляться такі інгредієнти: борошно, яйця, сметана, цукор, родзинки, вершкове масло, розпушувач і ванільний цукор. Приступимо.
  3. Масло дістанемо з холодильника заздалегідь і дамо йому трохи розм'якнути. Після цього наріжемо його невеликими шматочками і викладемо в миску. Додамо цукор.
  4. За допомогою вилки добре змішаємо масло з цукром.
  5. Додаємо до масляно-цукрової маси яйця.
  6. Добре всі інгредієнти перемішуємо, додаємо ванільний цукор і розпушувач тіста. Знову перемішуємо всі інгредієнти.
  7. Додаємо сметану до решти інгредієнтів тіста.
  8. Родзинки миємо, обсушуємо паперовим рушником і викладаємо на тісто.
  9. Порціями викладаємо борошно, добре перемішуючи тісто після кожної порції доданої борошна.
  10. Форму для випічки змащуємо маслом і викладаємо отримане тісто у форму. Відправляємо форму з тістом в розігріту до 190 градусів в духовку на 40 хвилин. Готовність кексу на сметані з родзинками перевіряємо дерев'яною шашличною шпажкою, проткнувши центр кексу нею, якщо шпажка буде сухою - кекс готовий. Дістаємо кекс з духовки і даємо йому охолонути у формі.
  11. Запашний, рум'яний і дуже повітряний сметанний кекс з родзинками подаємо до чаю, кави. Відмінно поєднується з теплим молоком. Приємного апетиту!