Яйця в подарунок друзям

1. Віск від свічки, що горить, набираємо за допомогою зубочистки, голки чи спеціального інструменту – писачка (його можна купити в будь-якому магазині художніх товарів).

2. На шкаралупу наносимо крапки, смужки, візерунки, побажання чи інші надписи.

3. Після того як віск застигне, яйце кладемо у ємкість із холодним розчином барвника. Коли колір закріпиться, писанку витягаємо, обмиваємо і, трохи нагріваючи біля полум’я свічки, витираємо насухо серветкою. Віск видаляється, залишаючи світлий візерунок.

Здивуйте своїх колег

1. Беремо яйця і закріплюємо на них смужки скотчу (можна вирізати різноманітні фігурки), бухгалтерські резинки колом чи навхрест.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

2. Після зафарбовування на шкаралупі залишаться білі візерунки.

3. Щоб вийшов багатошаровий орнамент, процедуру можна повторити декілька разів, використовуючи різні відтінки барвників і наклеюючи нові смужки скотчу, не знімаючи попередніх.

4. Застосування коректора значно пришвидшить процедуру.

Мереживні візерунки

Цей рецепт стане ідеальним подарунком для бабусь.

1. Беремо шматочки тюлю чи старих ажурних серветок.

2. Обв’язуємо ними яйця і занурюємо в барвник.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт кокосового морозива.